از مرگ نا بهنگام دکتر زهرا بنی یعقوب پزشک جانباخته ای که به دلیل قدم زدن با نامزد خود در یک پارک در همدان دستگیر شده بود زمان زیادی نمی گذرد . مسئولین مرگ این دوشیزه جوان ایرانی بر این باور بودند که خاک سرد گور مرگ او را از یادها خواهد زدود لیکن وجدان بیدار پاک نهادانی که از مرگ مردم بی گناه در حکومتی که با ادعای اسلام بر پا شده رنج می برند گریبان قاتلان را رها نمی کند . در آخرین اقدامی که برای روشن شدن مرگ تاثر انگیز این پزشک جوان صورت گرفت نماینده قانونی خانواده او خواستار نبش قبر برای روشن شدن نحوه مرگ او شده است.
وکیل خانواده زهرا بنی یعقوب که سه ماه پیش در بازداشتگاه ستاد امر به معروف و نهی از منکر همدان به شکلی سؤال برانگیز درگذشت خواستار نبش قبر این پزشک جوان زن شده است.مسئولان بازداشتگاه ستاد امر به معروف و نهی از منکر در همدان علت مرگ زهرا بنی یعقوب را خودکشی اعلام کرده اند اما خانواده وی چنین دلیلی را برای مرگ وی رد کرده و علیه این ستاد به مراجع قضائی شکایت کرده اند.
زهرا بنی یعقوب که در یکی از روستاهای همدان دوران طرح خدمت پزشکان در مناطق محروم را می گذراند، روز جمعه پیش از عیدفطر گذشته (بیستم مهر) هنگامی که در لوناپارک همدان همراه نامزد خود بود به دست نیروهای بسیجی که ضابطان امر به معروف و نهی از منکر خوانده می شوند دستگیر و به بازداشتگاه این نیروها انتقال داده شد.
دو روز بعد مأموران بازداشتگاه اعلام کردند که زهرا خود را در راهروی طبقه دوم بازداشتگاه با استفاده از پارچه پلاکارد تبلیغاتی حلق آویز کرده و جان باخته است.
پزشک قانونی نیز مرگ وی را "فشار بر عناصر حیاتی گردن توسط جسم رشته مانند و قابل انعطاف و عوارض ناشی از آن" دانست و زمان مرگ را حدود ساعت نه شنبه شب (بیست و یکم مهر) اعلام کرد. زهرا هنگام مرگ در آستانه 27 سالگی قرار داشت.
از برادر زهرا نقل شده: "خواهرم به هیچ وجه مشکل خانوادگی نداشت و به لحاظ روحی نیز وضعیتش کاملاً عادی بود، من چند ساعت قبل از حادثه سه بار با او تلفنی صحبت کردم و حتی نیم ساعت پس از بازداشت با هم حرف زدیم و در آخرین تماس به وی گفتم پدرمان در راه همدان است و بزودی به آنجا می رسد و مشکل را حل می کند، زهرا هنگام صحبت با من کاملاً طبیعی بود و به نظر نمی رسید مشکل روحی خاصی داشته باشد و نمی دانم چطور دقایقی بعد جان باخت".
ژیلا بنی یعقوب، خبرنگاری که ماجرای مرگ زهرا را دنبال کرده می گوید: "با وجودی که وقتی والدین زهرا به بازداشتگاه رسیده بودند این دختر در قید حیات نبوده، پدرش را به دنبال پیگیری مسائل اداری می فرستند و والدین زهرا فکر می کردند که مراحل آزادی فرزندشان را طی می کنند، مأموران بازداشتگاه نه تنها به آنها نمی گویند که فرزندشان فوت کرده بلکه به آنها می گویند که دخترشان شایستگی عضویت در جامعه پزشکی را ندارد، مأموران امر به معروف خبر مرگ زهرا را پس از طی مراحل اداری به پدرش می دهند و می گویند دخترت خودکشی کرده."
مرگ سؤال برانگیز زهرا بنی یعقوب اعتراض بسیاری از مقامات و تشکلهای مدنی و سیاسی را برانگیخت، از جمله گروهی از نمایندگان پیشین مجلس شورای اسلامی که در تشکلی تحت عنوان مجمع نمایندگان ادوار گردآمده اند، اعتراض خود را در قالب نامه ای به رئیس قوه قضائیه مطرح کردند.
مجمع نمایندگان ادوار به رئیس قوه قضائیه نوشت: "براساس اطلاعاتی که از سوی خانواده و افراد مطلع به وکیل متوفی و مراجع ذیربط گزارش شده، مشارالیها فردی مذهبی و مقید به رعایت پوشش اسلامی بوده و پدر ایشان نیز از زندانیان سیاسی قبل از انقلاب اسلامی بوده است، لازم به ذکر است که متوفی براساس مقررات قانونی می توانسته با استفاده از حق آزاده بودن پدرش طرحش را در تهران بگذراند اما به دلیل علاقمندی به خدمت در مناطق دور از پایتخت، همدان را انتخاب می کند".
به گزارش بی بی سی محمد دادخواه، وکیل خانواده بنی یعقوب طی مصاحبه ای با بخش فارسی این رادیو اظهار داشت خواستار نبش قبر زهرا بنی یعقوب شده تا مشخص شود که آیا به جمجمه او ضربه ای وارد شده یا نه تا بدین ترتیب، شواهد بیشتری برای مشخص کردن علت مرگ او به دست آید.
زهرا در مدرسه تیزهوشان درس خوانده و در آزمون سراسری دانشگاهها رتبه بیست و شش را کسب کرده بوده و یک سال و نیم پیش از مرگ، از دانشگاه تهران در رشته پزشکی عمومی فارغ التحصیل شده بود.
chera hichkas be soraghe namzadash nemiravad va osoolan hich nam va khabari az namzade oo dar mian nist?!!!
دیدگاه خود را بیان کنید
نظر شما پس از بازبینی منتشر خواهد شد.
لطفا از کلمات نامناسب استفاده نکنید.
خواندنیها از انتشار نظرهائی که توهین آمیزبوده و یا حاوی کلمات زشت باشد معذور است.
آدرس ای- میل شما منتشر نمی شود و به نظرهای بدون آدرس توجه نخواهد شد.
خواندنیها را یاری دهید
از یکسال پیش که خواندنیها را به خانه شما آوردیم تلاش کردیم این پنجره را با امکانات شخصی سرپا نگه داریم اما امروز ادامه کار ما بستگی به یاری شما دارد . به آشنایایتان توصیه کنید به ما آگهی بدهند و اگر توانائی دارید با هدیه ای مختصر ما را در ادامه انتشار خواندنیها یاری دهید ، خواندنیها متعلق به شما است .
خواندنیها را مشترک شوید
اگر مایل هستید ازانتشار خبرهای مهم و مطالب جدید خواندنیها آگاه شوید آدرس ای-میل خود را در گزینه زیر وارد کنید تا بلافاصله پس از انتشار به شما اطلاع داده شود
chera hichkas be soraghe namzadash nemiravad va osoolan hich nam va khabari az namzade oo dar mian nist?!!!